Οργανώστε το τέλειο ρεβεγιόν στο σπίτι ανέξοδα, με φαντασία και σίγουρη επιτυχία. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας ως προς την διακόσμηση, το φαγητό, την μουσική και την ψυχαγωγία μιας ιδιαίτερης βραδιάς.

Η απόφαση της παρέας για ρεβεγιόν στο σπίτι φέτος είναι ομόφωνη και ο κλήρος πέφτει σε εσάς. Επιστρατεύστε λοιπόν, την καλύτερή σας διάθεση και ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες για ένα αξέχαστο ρεβεγιόν στο σπίτι με το χαμηλότερο δυνατό budget.

Διακόσμηση

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας είναι -λογικά- μέρες τώρα στολισμένο και τα σχετικά διακοσμητικά έχουν πάρει την θέση που τους αναλογεί. Για την ξεχωριστή βραδιά του ρεβεγιόν, όμως, μπορείτε να προσθέσετε μερικές ακόμα πινελιές που θα κάνουν τον χώρο, στον οποίον θα υποδεχθείτε φίλους και συγγενείς, πολύ πιο ζεστό και εορταστικό.

Κεράκια και φαναράκια:

Αποφύγετε να ανάψετε πολλά φώτα που θα κουράσουν, παρά μόνο αυτά της τραπεζαρίας κατά την ώρα του φαγητού, και προτιμήστε να τοποθετήσετε φανάρια με μεγάλα κεριά σε κομβικά σημεία του σπιτιού που θα δημιουργήσουν μαγική ατμόσφαιρα. Σε καταστήματα θα βρείτε αυτές τις μέρες ποικιλία τέτοιων διακοσμητικών σε πολύ χαμηλές τιμές. Για ακόμα πιο γιορτινή ατμόσφαιρα προσθέστε μερικά χριστουγεννιάτικα ρεσώ σε βοηθητικά τραπεζάκια και στο κεντρικό τραπέζι.

Χριστουγεννιάτικα λουλούδια:

Αποφύγετε τα πλαστικά διακοσμητικά λουλούδια που πωλούνται αυτές τις μέρες σε καταστήματα με εποχιακά, καθώς αντιτίθενται στις προσταγές της αισθητικής του Feng Shui, και προτιμήστε γλάστρες με ποϊνσέττιες (αλεξανδρινά), μικρά ελατάκια (ή δεντράκια τέτοιου τύπου) και βάζα με κυκλάμινα, τα οποία είναι από τα πιο όμορφα άνθη των ημερών. Αν δεν έχετε χρόνο να σπεύσετε στο κοντινότερο φυτώριο ή ανθοπωλείο, μπορείτε να τα αγοράσετε και online.

Σημασία στην λεπτομέρεια:

Αυτό που θα σας κάνει να αναβαθμιστείτε από «καλοί» σε «εξαιρετικοί» οικοδεσπότες είναι οι διακοσμητικές λεπτομέρειες στις οποίες μπορείτε να δώσετε την ανάλογη σημασία. Για παράδειγμα, προμηθευτείτε χαρτοπετσέτες με χριστουγεννιάτικο θέμα και απλώστε στο τραπέζι ένα κόκκινο τραπεζομάντηλο. Σερβίρετε τα γλυκά σε πιατέλες με γιορτινά μοτίβα και τοποθετήστε από ένα σκουφάκι Αϊ-Βασίλη στις καρέκλες των καλεσμένων σας, για να τους φτιάξετε ακόμα περισσότερο την διάθεση.

Φαγητό – ποτό

Αν σκοπεύετε να ετοιμάσετε πλούσιο γεύμα, με παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα και όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά, θα πρέπει να ετοιμάσετε εγκαίρως την λίστα των αγορών σας και να στραφείτε στα καλύτερα sites μαγειρικής, τα οποία θα σας δώσουν σαφείς οδηγίες για το πώς να ετοιμάσετε τι.

Κάποιες προτάσεις από εμάς είναι οι εύκολες τυροκροκέτες για ορεκτικό, η τέλεια Χριστουγεννιάτικη συνταγή για το κυρίως πιάτο, για γλυκό, το κέικ με κουραμπιέδες και φυσικά η γιορτινή συνταγή με φύλλο καταϊφι και ανθότυρο που μπορεί να γίνει αλμυρό για ορεκτικό ή γλυκό.

Ακόμη, η ζουμερή Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα αλλά και τα δύο πολύ εύκολα και γιορτινά ορεκτικά.

Εξίσου σημαντικό με το γιορτινό τραπέζι, βέβαια, είναι και το μπαρ που θα πρέπει να δημιουργήσετε σε ένα ξεχωριστό σημείο του σπιτιού, το οποίο θα προσεγγίζεται εύκολα από τους καλεσμένους για να σερβίρονται χωρίς να ζητούν συνεχώς την βοήθειά σας. Στο μπαρ σας πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει πάγος, τον οποίον θα πρέπει να φροντίζετε να ανανεώνετε τακτικά. Ακόμα, θα χρειαστείτε μία ή δύο σαμπανιέρες για να διατηρήσουν την σαμπάνια και τα κρασιά σας δροσερά κατά την διάρκεια της βραδιάς.

Από ποτά, πέρα από κρασί, κόκκινο και λευκό και αναψυκτικά, θα χρειαστείτε ουίσκι και βότκα. Αν πάλι σκοπεύετε να έχετε πολλούς καλεσμένους και δεν θέλετε να ξοδέψετε μία περιουσία σε ποτά, μία καλή ιδέα είναι να φτιάξετε σαγκρία: Να αγοράσετε δηλαδή σαγκρία από το σούπερ μάρκετ, να γεμίσετε με αυτήν ένα μεγάλο μπολ για punch, να ψιλοκόψετε δύο-τρία μήλα και αχλάδια και να προσθέσετε μερικά παγάκια. Όλοι θα την τιμήσουν, ενώ θα αποτελέσει ιδανική συνέχεια μετά το κρασί του γεύματος.

Μουσική

Αν το ρεβεγιόν σας προβλέπεται να φιλοξενεί λίγους και καλούς, η μουσική επένδυση της βραδιάς μπορεί να βασίζεται είτε σε CDs με χριστουγεννιάτικη μουσική, τα οποία κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο (όπως τα «100 καλύτερα χριστουγεννιάτικα τραγούδια» και «The Complete Christmas Anthology»), είτε σε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα οποία θα βρείτε στο You Tube –και δεν χρειάζεται να είστε συνέχεια «πάνω» από τον υπολογιστή καθώς υπάρχουν έτοιμες λίστες ή μπορείτε να φτιάξετε εσείς.

Για να γλυτώσετε το ψάξιμο, μάλιστα, μπορείτε είτε να μείνετε online σε μόνο μία σελίδα στο YouTube, την Classic Christmas Songs, στην οποία θα βρείτε κυριολεκτικά τα πάντα, είτε να φτιάξετε playlist με τα τραγούδια που θέλετε να «παίζουν» όλο το βράδυ, πάλι μέσω You Tube. Απλά επιλέγετε με το σύμβολο «+» που βρίσκεται πάνω σε κάθε εικονίδιο το τραγούδι που θέλετε να περιλαμβάνεται στην λίστα σας.

Αν πάλι ονειρεύεστε “γκράντε” πάρτυ-ρεβεγιόν, με την συμβολή επαγγελματία DJ, ο οποίος θα αναλάβει την μουσική κάλυψη καθ’όλη την διάρκεια της βραδιάς, αυτό θα σας κοστίσει κάτι παραπάνω –από 350 με 400 ευρώ για όλο το βράδυ. Φυσικά, πριν στραφείτε σε κάποιο γραφείο διοργάνωσης εκδηλώσεων, κάνετε μία «έρευνα αγοράς» στην παρέα, καθώς όλο και κάποιος φίλος μπορεί να προσφερθεί αφιλοκερδώς να αναλάβει το dj-ing.

Δραστηριότητες – εκπλήξεις

Τα παιχνίδια είναι συνήθως ο καλύτερος τρόπος να διατηρηθεί το κέφι της παρέας καθ’όλη την διάρκεια της βραδιάς του ρεβεγιόν. Η «παράδοση» θέλει την πράσινη τσόχα να απλώνεται στο τραπέζι αμέσως μετά το φαγητό και τα πονταρίσματα να δίνουν και να παίρνουν. Αν δεν έχετε ήδη τα απαραίτητα για την «21» ή την «31» θα τα βρείτε σε super-χαμηλές τιμές σε διάφορα καταστήματα. Επειδή, όμως, το πιθανότερο είναι πως κάποιοι από την παρέα δεν θα συμμετέχουν στην χαρτοπαιξία, φροντίστε να διαθέτετε και μερικά ακόμα διασκεδαστικά επιτραπέζια.

Τέλος, μην αφήσετε τους καλεσμένους σας να φύγουν αν δεν τους προσφέρετε ένα αναμνηστικό δωράκι της υπέροχης βραδιάς που μόλις πέρασαν. Αν πρόκειται για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων το δωράκι αυτό μπορεί να είναι ένα μικρό χριστουγεννιάτικο κεράκι σε ένα τσαντάκι –θα βρείτε μεγάλη ποικιλία, ενώ αν πρόκειται για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, τι καλύτερο από ένα μικρό γούρι για το 2020; Μεγάλη ποικιλία σχεδίων και τιμών σε γούρια μπορείτε να βρείτε online αλλά και στα καταστήματα της γειτονιάς σας.

Χρόνια πολλά, καλή διασκέδαση και καλή επιτυχία !