Γιορτινή συνταγή με  φύλλο καταΐφι για ορεκτικό ή επιδόρπιο

0
252
coavacafe

Οι γιορτινές ημέρες που έρχονται μας κάνουν να αναζητάμε νόστιμες χριστουγεννιάτικες συνταγές άλλοτε ευφάνταστες και άλλοτε απλές και εύκολες, μια από αυτές είναι και το καταΐφι με ανθότυρο και μέλι!

Οι γιορτινές ημέρες που έρχονται μας κάνουν να αναζητάμε νόστιμες χριστουγεννιάτικες συνταγές άλλοτε ευφάνταστες και άλλοτε απλές και εύκολες, μια από αυτές είναι και το καταΐφι με ανθότυρο και μέλι!

leuki
dianastore

Αυτή είναι μια γιορτινή συνταγή που μπορεί να σερβιριστεί σαν ορεκτικό ή σαν επιδόρπιο, ανάλογα το χαρακτήρα που θα της δώσουμε, η ουδέτερη γεύση του ανθότυρου σε συνδυασμό με το καταΐφι και το μέλι «φτιάχνει» μια συνταγή για κάθε γούστο.

Αν αποφασίσεις να σερβίρεις το καταΐφι με ανθότυρο σαν ορεκτικό απλά αφαιρείς την άχνη στην κρέμα ανθότυρου, προσθέτεις φρέσκο δυόσμο που του πάει πολύ και περιχύνεις με λίγο μέλι θυμαρίσιο που θα ανακατέψεις με ξύδι βαλσάμικο.

Αν τελικά θέλεις να το απολαύσεις ως γλυκό, χρησιμοποίησε το δικό σου αγαπημένο μέλι, όσο για την κρέμα ανθότυρου την αρωματίζεις με ότι σου αρέσει.

Κι ενώ η κρέμα θα σου θυμίσει πολύ την κρέμα από τα ιταλικά κανόλι, μια ακόμη ιδιαιτερότητα είναι το ψήσιμο, εμπνευσμένο από το κιουνεφέ.

Mπορείς να το φτιάξεις στο τηγάνι και να το ψήσεις στο γκάζι ή να το απλώσεις στο ταψί και να το ψήσεις στο φούρνο, το αποτέλεσμα είναι και στις δύο περιπτώσεις εξαιρετικό!

Η μεγάλη όμως επιτυχία σε αυτό το καταΐφι, αυτό που θα κάνει τους πάντες να αναφωνήσουν το «γεια στα χέρια» σου δεν είναι άλλο, από το φύλλο καταΐφι, ελαστικό, αφράτο, με το καλύτερο αποτέλεσμα σε κάθε συνταγή, που το βλέπεις στο χρώμα του το χρυσαφένιο μόλις το ξεφουρνίσεις, απλά μοναδικό!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά
Ποσότητα: 8 άτομα

Υλικά

Για τα μασουράκια
–1 συσκευασία φύλλο καταΐφι 
–225 γρ. βούτυρο
–1200 γρ. ανθότυρο
–150 ml. γάλα
–50 γρ. ζάχαρη άχνη ή 1 κουταλιά της σούπας μέλι
–1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

Για το σιρόπι μελιού
150 γρ. μέλι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση Συνταγής
  1. Αφήνουμε το φύλλο καταΐφι να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες πριν ξεκινήσουμε το καταΐφι με ανθότυρο.
  2. Στο μπλέντερ βάζουμε το ανθότυρο, το γάλα, την άχνη, το ξύσμα λεμονιού και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει κρέμα.
  3. Βάζουμε βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι και το λιώνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
    Όταν διαχωριστούν τα στοιχεία του, το περνάμε από σίτα και μεταφέρουμε το καθαρό βούτυρο σ΄ενα μπωλ.
    Αφρατεύουμε με τα δάχτυλά μας το φύλλο καταΐφι και το ραντίζουμε με βούτυρο και προθερμαίνουμε το φούρνο.
  4. Στρώνουμε τη μισή ποσότητα από το καταΐφι και καλύπτρουμε τον πάτο και τα τοιχώματα από ένα μέτριο ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα ανθότυρου.
  5. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο βουτυρωμένο φύλλο καταΐφι και ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά.

Μόλις βγάλουμε το καταΐφι από το φούρνο ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι και σερβίρουμε με το ρευστό μέλι και ξηρούς καρπούς.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε ν΄αρωματίσουμε με ανθόνερο το καταΐφι
– Μπορούμε ν’ αρωματίσουμε και την κρέμα με πορτοκάλι

happytwins
stamataki
bestseller