Το σύνθημα για την έναρξη των φετινών εορταστικών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίον του Άρεως θα δοθεί αυτή την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Στην εκδήλωση της φωταγώγησης του Δέντρου θα παραστεί και ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.

Το ραντεβού δίνεται στο πλάτωμα Οικονομίδη, ενώ μετά τη γιορτινή φωταγώγηση και τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Μπάντα υπό τη Διεύθυνση της Κατερίνας Βαφειάδου και τη Χορωδία της Περιφέρειας Αττικής υπό τη διεύθυνση της Ντέπυς Σακελλαρίου, θα ακολουθήσει μια μοναδική συναυλία με τον αγαπημένο Δημήτρη Μπάση σ’ ένα εορταστικό πρόγραμμα -έκπληξη!

Ο Δημήτρης Μπάσης παρουσιάζει μια μουσική παράσταση που τα έχει όλα: τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, αυθεντική διασκέδαση, πάρτυ και νοσταλγία! Το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του Δημήτρη Μπάση και οι εξαιρετικές ερμηνευτικές του ικανότητες, τον καθιστούν έναν από τους σημαντικότερους λαϊκούς ερμηνευτές της γενιάς του.

Στη σκηνή μαζί με τον Δημήτρη Μπάση εμφανίζεται η Kalliope, μία εντυπωσιακή ερμηνεύτρια της νέας γενιάς! Μαζί τους οι μουσικοί: Ακορντεόν/Πλήκτρα: Τάσος Αθανασιάς, Μπουζούκι: Γιάννης Σινάνης, Κλαρίνο: Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Κιθάρα/Φωνή: Μιχάλης Ατσάλης, Τύμπανα: Γιάννης Τσουμπρής, Μπάσο: Σταύρος Καβαλιεράτος.

Για άλλη μία χρονιά η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους πολίτες να απολαύσουν το φετινό πλούσιο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, οι οποίες θα ξεπεράσουν τις 40, από τις 21 Δεκεμβρίου έως και την 1η Ιανουαρίου, με κεντρικό σύνθημα «Το αστέρι ψάχνω να βρω το φωτεινό» και πολλές δράσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, εργαστήρια και καλλιτεχνικούς περιπάτους στο Πεδίον του Άρεως.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Για άλλη μία φορά καλούμε τον κόσμο να κάνει Χριστούγεννα στο Πάρκο της Καρδιάς μας. Τo Πεδίον του Άρεως βάζει τα γιορτινά του και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα! Η Περιφέρεια Αττικής και εφέτος βρίσκεται κοντά σε κάθε πολίτη τις ημέρες των γιορτών με στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση του εορταστικού κλίματος και της αισιοδοξίας. Σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή της χαράς καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν και να γιορτάσουν μαζί μας. Για όλους εμάς, ο πολιτισμός και οι εκφάνσεις του, αποτελούν δυναμικό στοιχείο του ευ ζην, της ζωντάνιας και της χαράς που τόσο έχουμε ανάγκη. Για το λόγο αυτό προγραμματίζουμε εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλους τους πολίτες μικρούς και μεγάλους».

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών, με νεότερη ανακοίνωση.

Η συμμετοχή του κοινού στις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη, καθόλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου!