Μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και οικονομική που μπορούμε να κάνουμε είτε για τα γιορτινά μας τραπέζια, είτε και για καθημερινό σνακ.
Τυροκροκέτες που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους, με μόνο 2 βασικά υλικά !
Συνταγή για 15 κομμάτια.
Υλικά :
200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη, 2 ασπράδια αβγού και ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση :
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο στη φωτιά για να κάψει.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη γραβιέρα, τα ασπράδια αυγού και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
Τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με το καυτό λάδι. Τηγανίζουμε ανακατεύοντας με μία τρυπητή κουτάλα για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε και μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Μια συνταγή του μοναδικού Άκη Πετρετζίκη !