Πολλές φορές ψάχνουμε για μέρες ιδέες για το γιορτινό τραπέζι. Θέλουμε να εντυπωσιάσουμε αλλά και να ευχαριστηθούμε τόσο εμείς, όσο και οι καλεσμένοι μας το γεύμα μας.
Ο χρόνος όμως μας περιορίζει και αγχωνόμαστε για να προλάβουμε να τα μαγειρέψουμε όλα.
Ωστόσο υπάρχουν κάποιες συνταγές που είναι πολύ απλές, εύκολες και μαγικές για τον ουρανίσκο… Δύο από αυτές παρουσιάζουμε σήμερα.
Κάστανα με μπέικον
Υλικά :
Κάστανα ψητά καθαρισμένα
Φέτες μπέικον τηγανισμένες
Εκτέλεση :
Τυλίγουμε κάθε κάστανο με μία φέτα τηγανισμένο μπέικον, την οποία σε μία πλευρά ξανατυλίγουμε προς τα έξω.
Είναι έτοιμα!!!
Μπουκιές με ελληνικό προσούτο
Είναι πεντανόστιμο κι ελληνικό και αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για το γιορτινό μπουφέ. Δεν χρειαζόμαστε παρά λεπτοκομμένες φέτες ελληνικού προσούτο, μαύρο ψωμί για τοστ κομμένο σε στρογγυλά μικρά κομμάτια και λίγο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας ( ή γραβιέρα που ταιριάζει πολύ ).
Στρίβουμε τη λωρίδα του προσούτο, την τοποθετούμε πάνω από το τυρί που έχουμε βάλει στο ψωμί, στερεώνουμε με γιορτινή οδοντογλυφίδα και το προσφέρουμε! Δεν θα μείνει μπουκιά στην πιατέλα!!!