labeaute

Ψάχνεται ένα γεύμα το οποίο θα εντυπωσιάσει σε εμφάνιση και γεύση; Σας έχουμε τη λύση. Ζουμερά λαζάνια με μανιτάρια και ρεγκάτο. Ιδανικά για κάθε περίσταση. Είναι πραγματικά πεντανόστιμα!

Υλικά συνταγής  

  • 300 γρ. ρεγκάτο, κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 80 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 9 λαζάνια πλάκες
  • 300 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
  • 250 γρ. μανιτάρια, σε μικρά φετάκια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 ντομάτες, ώριμες
  • Λίγη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 600 γρ. γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 αυγά

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν. Κρατάμε λίγα από τα σοταρισμένα μανιτάρια στην άκρη. Στη συνέχεια, βάζουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει.

pennygiannakopoulou
dianastore

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε, αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους. Τις ρίχνουμε σ’ ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και βράζουμε για 30 με 40 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε με το βούτυρο, το αλεύρι και το γάλα μια αραιή μπεσαμέλ.

Προσθέτουμε στην μπεσαμέλ τα αυγά και λίγο πιπέρι, ανακατεύοντας καλά. Έπειτα, προσθέτουμε στον κιμά τη φέτα και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Σ’ ένα πυρίμαχο πυρεξάκι ρίχνουμε λίγη μπεσαμέλ και στρώνουμε 3 λαζάνια. Από πάνω απλώνουμε πάλι λίγη μπεσαμέλ και κατόπιν βάζουμε λίγα φετάκια ρεγκάτο και τον κιμά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, ρίχνοντας τελευταία φετάκια ρεγκάτο, την υπόλοιπη μπεσαμέλ, ανακατεμένη με τη σάλτσα ντομάτας και τα μανιτάρια που κρατήσαμε. Τέλος, ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 40 με 45 λεπτά. Τα λαζάνια με μανιτάρια και ρεγκάτο είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

Πηγή: supersyntages.gr

stamataki
vivliopoleio