Κάντε τον μπακαλιάρο σας με διαφορετικό τρόπο και θα δείτε ότι θα την καθιερώσετε αυτή τη συνταγή και για την 25η Μαρτίου!
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό μπακαλιάρος παστός
4 μεγάλα κρεμμύδια
6-8 σκελίδες σκόρδο
3 ώριμες ντομάτες
3-4 μεγάλες πατάτες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
2-3 φύλλα δάφνη
1/2 φλ. κρασί λευκό
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο και τον κόβουμε σε μερίδες. Τον στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί και ρίχνουμε από πάνω τα κρεμμύδια χονδροκομμένα σε ροδέλες, τις τομάτες επίσης σε ροδέλες χονδρές και το σκόρδο σε μεγάλα κομμάτια.
Κατόπιν, λιώνουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και περιχύνουμε το φαγητό. Το ίδιο κάνουμε με το κρασί, ενώ προσθέτουμε το λάδι, το πιπέρι και λίγο αλάτι εάν είμαστε βέβαιοι ότι ο μπακαλιάρος έχει ξαλμυριστεί πλήρως.
Κόβουμε τις πατάτες μας στα τέσσερα και τις στριμώχνουμε στα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε ανάμεσα στα υλικά τα φύλα δάφνης και αφήνουμε στο φούρνο για λιγότερο από μία ώρα.