Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στο Πόρτο Ράφτη και συγκεκριμένα στη Χαμολία, όπου χθες το βράδυ ξέσπασε πυρκαγιά, η οποία λόγω των ισχυρών ανέμων έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Μεγάλη αναστάτωση όμως υπήρξε και στις γειτονικές περιοχές.

Χάρη στην άμεση και μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και των εθελοντών όλα πήγαν καλά και τέθηκε υπό έλεγχο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Επί τόπου επιχείρησαν 80 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ, καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Συνδρομή από Σπάτα – Αρτέμιδα

Ο δήμος Σπάτων Αρτέμιδος και η ΕΟΜΑΚ βοήθησαν στην κατάσβεση της χθεσινής μεγάλης πυρκαγιάς στο Πόρτο Ράφτη με δύο οχήματα και 8 εθελοντές.

Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κάστρο, κοντά σε κατοικημένη περιοχή και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ απομάκρυναν τους κατοίκους της οδού Αιόλου, ενώ ζητήθηκε η εκκένωση του οικισμού από την οδό Λαμίας και πάνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ένας τραυματίας. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία έκλεισε τους δρόμους που οδηγούσαν στο σημείο, επιτρέποντας τη δίοδο μόνο σε οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Η φωτιά στο Πόρτο Ράφτη έχει περιοριστεί σε σχέση με την αρχική έκτασή της. Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Η αστυνομία έκανε παράλληλα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή, ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Πολυτεχνείου, Χαράς και Αγίου Νικολάου από το ύψος της Βραυρώνας.

Προσαγωγή υπόπτου

Ενώ το μέτωπο της φωτιάς περιορίστηκε και διασφαλίστηκαν οι κατοικημένες περιοχές, κάτοικοι υπέδειξαν, σύμφωνα με αναφορές των ίδιων σε ομάδες στο facebook, στην αστυνομία έναν ύποπτο αλλοδαπό, ο οποίος έκανε βόλτες στην περιοχή με αυτοκίνητο δίχως πινακίδες.

Η αστυνομία φέρεται να προχώρησε στην προσαγωγή του υπόπτου, προκειμένου να τον ανακρίνει και να διαπιστωθεί αν ευθύνεται για την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο Πόρτο Ράφτη.

Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ δυνάμεις παραμένουν στο σημείο.