Τη Δευτέρα 3/6, 6 μ.μ. – 7 μ.μ., ο Δήμος Αθηναίων μέσω της ΔΑΕΜ ΑΕ, σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, παρουσιάζουν το νέο πιλοτικό πρόγραμμα «Γερνάω έξυπνα», στους χώρους του Χαμόγελου του Παιδιού (Γαρρυτού 80, Αγία Παρασκευή).

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, θα πατήσει το κουμπί, για να ενεργοποιήσει το τηλεφωνικό κέντρο έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα «Γερνάω έξυπνα» χρηματοδοτείται από τη ΔΑΕΜ και περιλαμβάνει τη δωρεά 70 έξυπνων ρολογιών, 10 για κάθε δημοτικό διαμέρισμα, σε ωφελούμενους του «Βοήθεια Στο Σπίτι». Τα βιομετρικά ρολόγια παρέχουν ποικίλες λειτουργίες, όπως η καταγραφή του καρδιακού ρυθμού, της αναπνοής και της πίεσης του χρήστη ανά πάσα στιγμή.

Σε περίπτωση κινδύνου, ο πολίτης μπορεί να ζητήσει βοήθεια, κρατώντας πατημένο για 5 δευτερόλεπτα το κουμπί «SOS» που βρίσκεται στο πλάι της συσκευής. Άμεσα, θα στέλνεται σήμα προς τα τηλεφωνικά κέντρα των προγραμμάτων «Βοήθεια Στο Σπίτι» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο.

Το έξυπνο ρολόι λειτουργεί και αυτόνομα. Σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποια δυσλειτουργία από το κέντρο παρακολούθησης, θα καλείται ο χρήστης μέσω του ρολογιού. Αν δεν ανταποκριθεί στην κλήση, θα ειδοποιούνται άμεσα το ΕΚΑΒ και η Ελληνική Αστυνομία.

Τα ρολόγια καθώς και η πλατφόρμα λειτουργίας τους έχουν κατασκευαστεί από τον όμιλο Εμβέλεια και την Papapostolou Healthcare Technologies.