arxontikon
pennygiannakopoulou
vivliopoleio
coavacafe
bestseller

Μια υπέροχη συνταγή για μπακαλιάρο που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους εν όψει της 25ης Μαρτίου.

Υλικά:

dianastore
leuki
  • 1 κιλό βακαλάος κομμένος σε φέτες
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες στρογγυλές
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3-4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια
  • χυμό ενός λεμονιού
  • μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο θυμάρι/ ρίγανη

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και ξεπλένετε το μπακαλιάρο και τον βάζετε μαζί με τις πατάτες σε ένα ταψί και τα αλατοπιπερώνετε όλα μαζί. Βάζετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι να μαραθεί, προσθέτετε τις ντομάτες, το σκόροδο, το θυμάρι και το λεμόνι και τ΄αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά. Περιχύνετε με αυτή τη σάλτσα, τις πατάτες και το ψάρι, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και τα βάζετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.

stamataki
coavacafe
bestseller
vivliopoleio