Μια απλή και γευστική συνταγή που συνδυάζει τρία αγαπημένα τυριά, φέτα, τριμμένη μυζήθρα και κεφαλογραβιέρα, με το τραγανό Φύλλο Κρούστας Χρυσή Ζύμη!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

  • 1 συσκευασία Φύλλο Κρούστας για Πίτες Χρυσή Ζύμη 450 γρ.
  • 200 γρ. φέτα
  • 200 γρ. μυζήθρα τριμμένη
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 3 αβγά (2 για τη γέμιση, 1 για το άλειμμα της πίτας)
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • Λίγο γάλα
  • Πιπέρι
  • Σουσάμι (προαιρετικά)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στρώνουμε 5 φύλλα αλειμμένα με λάδι σε λαδωμένο ταψί. Σε ένα μπολ, τρίβουμε με το χέρι τη φέτα. Προσθέτουμε τη μυζήθρα, την κεφαλογραβιέρα, πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα 2 αβγά στο μπολ με τα τυριά, ανακατεύουμε και έπειτα προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε στο ταψί τη γέμιση και καλύπτουμε την τυρόπιτα με τα υπόλοιπα 5 φύλλα με τον ίδιο τρόπο, αφού πρώτα τα αλείψουμε με λάδι. Αλείφουμε την πίτα με λάδι, την χαράσσουμε και αλείφουμε καλά με αβγό αφού πρώτα το χτυπήσουμε ελαφρά. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-30 λεπτά.

Πηγή: xrisizimi.gr

stamataki