labeaute

Παραδοσιακή ελληνική συνταγή είναι ο τραχανάς, ιδανικός για τον χειμώνα και το κρύο. Εδώ χρησιμοποιούμε έτοιμο ξυνό τραχανά από το σούπερ μάρκετ, αν και να ξέρετε ότι μπορείτε να φτιάξετε και τραχανά μόνοι σας. Άλλωστε ο τραχανάς είναι σπιτικό ζυμαρικό. Η παρακάτω συνταγή είναι για 4 άτομα και τρώτε το πολύ σε 20 λεπτά.

Υλικά:

vivliopoleio
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τραχανάς ξυνός
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 150 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε 4 φλυτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε. Αν θέλετε να είναι πιο νερουλή η σούπα, προσθέστε κι άλλο ένα ποτήρι. Όταν το νερό βράσει, προσθέτουμε τον τραχανά, το ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας.

Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια. Το πόση φέτα θα βάλετε τελικά εξαρτάται από σας. Μόλις το μείγμα αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε συνεχώς για να γίνει ομογενές το μείγμα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται παραπάνω αλάτι. Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε. Σε 15 λεπτά, η σούπα μας με τον τραχανά θα αρχίσει να χυλώνει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και η σουπα τραχανά με φέτα είναι έτοιμη.

Πηγή: supersyntages.gr

vivliopoleio
stamataki