vivliopoleio

Αυτή τη συνταγή θα τη φτιάξετε ξανά και ξανά…

Υλικά:

vivliopoleio

500 γρ τορτελίνια
200 γρ κρέμα γάλακτος
3-4 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
100 γρ παρμεζάνα
250 γρ gouda
Πιπέρι, αλάτι (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες. Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Ρίχνουμε αλατι(αν θέλουμε), πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα, περίπου 10′.

Όταν τα τορτελίνια βράσουν, τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι και στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον. Μόλις το μπέικον πάρει λίγο χρώμα, αδειάζουμε τα τορτελίνια, φέρνουμε 2-3 βόλτες με μια ξύλινη κουτάλα και κατόπιν τα αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.

Περιχύνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος με την παρμεζάνα και στο τέλος ρίχνουμε το gouda, το οποίο έχουμε τρίψει προηγουμένως, να καλύψει όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° στις αντιστάσεις για 15-20′ μέχρι να κάνει ωραία κρούστα το τυρί.

Πηγή: cookpad.com

stamataki
vivliopoleio