Θεϊκό γαλακτομπούρεκο!

0
817

Μερικά μυστικά για το μοναστηριακό γαλακτομπούρεκο: Το σιρόπι στο γαλακτομπούρεκο πρέπει να είναι κρύο και το γλυκό καυτό! Η ζάχαρη, η κρέμα και το γάλα στη γέμιση βοηθάνε να αποτρέψουμε να «κάτσει» στον πάτο το μείγμα μας, ενώ το βούτυρο είναι εκείνο που δένει το μείγμα μας και δίνει εκπληκτική υφή στην κρέμα!

Τα υλικά:

½ κιλό φύλλα κρούστας
1 φλυτζάνι βούτυρο
4 φλυτζάνια γάλα
3 αυγά και 2 κρόκους
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι
4 βανίλιες
Σιρόπι: 1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη, 1 φλυτζάνι νερό, 1 λεμονόφλουδα

Εκτέλεση:

Στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω, τα βουτυρώνουμε ένα – ένα και τα κόβουμε στο σχήμα του ταψιού. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τις βανίλιες και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα καυτό. Ρίχνουμε την κρέμα στην κατσαρόλα. Την ανακατεύουμε στη φωτιά ανάλαφρα. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο στην κρέμα. Αδειάζουμε την κρέμα και την απλώνουμε. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 175 βαθμούς. Περιχύνουμε το σιρόπι ανάλαφρα.

Πηγή: monastiriaka.gr

stamataki
bestseller


Δείτε πρώτοι τα νέα στο Google News



coavacafe
graffitykey
vivliopoleio