Αγαπάτε τα ζυμαρικά και αναζητάτε μια ξεχωριστή συνταγή; Τη βρήκατε!

Υλικά:

  • Ταλιατέλες
  • Αλάτι για το βράσιμο των ζυμαρικών
  • Ελαιόλαδο
  • Γάλα ελαφρύ
  • Τυροσαλάτα ροκφόρ (ή ροκφόρ και σκόρδου)
  • Τριμμένο τυρί για μακαρόνια

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες και σουρώνουμε. Ενώ οι ταλιατέλες βράζουν, ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Βάζουμε 250 ml γάλα ελαφρύ σε μικρή κατσαρόλα να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας τυροσαλάτα ροκφόρ (ή τυροσαλάτα με ροκφόρ και σκόρδο) και ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα ή αυγοδάρτη για να διαλυθεί καλά. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε.

Μπορούμε να κάνουμε περισσότερη σάλτσα με την ίδια αναλογία: 250 ml γάλα με 1 γεμάτη κουταλιά σούπας τυροσαλάτα και 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Η ποσότητα της σάλτσας εξαρτάται από το πόσες ταλιατέλες έχουμε. Η αναλογία αυτή φτάνει για ένα μεγάλο πιάτο βρασμένες ταλιατέλες, χωρίς να δίνει πολύ ζουμερό αποτέλεσμα.

Σουρώνουμε τις ταλιατέλες και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αμέσως τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Πηγή: nisteia.wordpress.com