Τετάρτη, 22 Απριλίου, 2026
More

    Latest Posts

    Ταχινοπιτάκια με μελομακάρονα που περίσσεψαν

    Τα ταχινοπιτάκια με μελομακάρονα είναι ένας εύκολος τρόπο για να αξιοποιήσετα τα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα που περίσσεψαν. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουραμπιέδες ή μίγμα από μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

    Τα ταχινοπιτάκια με μελομακάρονα ένα εξαιρετικό πρωϊνό ή ένα συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ ή ακόμα και το τσάι σας.

    Υλικά:

    • 10 φύλλα κρούστας (ή τύπου Βηρυτού)
    • 500 γρ. ταχίνι
    • 500 γρ. μελομακάρονα

    Εκτέλεση:

    Σε κάθε φύλλο απλώνουμε το ταχίνι και πασπαλίζουμε με τριμμένα μελομακάρονα. Τυλίγουμε σε φλογέρα και έπειτα σε σαλίγκαρο. Ψήνουμε στους 160°C βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά.

    Μερικά μικρά μυστικά πριν ξεκινήσετε να τα φτιάχνετε:

    Μπορείτε να προσθέσετε οποιονδήποτε ξηρό καρπό. Μπορείτε να σιροπιάσετε τα ταχινοπιτάκια (1 μέρος ζάχαρη με 2 μέρη νερό), βυθίζοντάς τα για 1 λεπτό, αρκεί το σιρόπι να είναι κρύο και τα πιτάκια καυτά. Τέλος, μπορείτε να τα αρωματίσετε με ξύσμα πορτοκαλιού ή με μπαχαρικά, όπως μαστίχα και μαχλέπι.

    Πηγή: pontosnews.gr

    Φωτογραφία: Σάββας Καρίπογλου

    Latest Posts

    spot_imgspot_img

    Don't Miss

    Stay in touch

    To be updated with all the latest news, offers and special announcements.