Τα ταχινοπιτάκια με μελομακάρονα είναι ένας εύκολος τρόπο για να αξιοποιήσετα τα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα που περίσσεψαν. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουραμπιέδες ή μίγμα από μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Τα ταχινοπιτάκια με μελομακάρονα ένα εξαιρετικό πρωϊνό ή ένα συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ ή ακόμα και το τσάι σας.

Υλικά:

  • 10 φύλλα κρούστας (ή τύπου Βηρυτού)
  • 500 γρ. ταχίνι
  • 500 γρ. μελομακάρονα

Εκτέλεση:

Σε κάθε φύλλο απλώνουμε το ταχίνι και πασπαλίζουμε με τριμμένα μελομακάρονα. Τυλίγουμε σε φλογέρα και έπειτα σε σαλίγκαρο. Ψήνουμε στους 160°C βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά.

Μερικά μικρά μυστικά πριν ξεκινήσετε να τα φτιάχνετε:

Μπορείτε να προσθέσετε οποιονδήποτε ξηρό καρπό. Μπορείτε να σιροπιάσετε τα ταχινοπιτάκια (1 μέρος ζάχαρη με 2 μέρη νερό), βυθίζοντάς τα για 1 λεπτό, αρκεί το σιρόπι να είναι κρύο και τα πιτάκια καυτά. Τέλος, μπορείτε να τα αρωματίσετε με ξύσμα πορτοκαλιού ή με μπαχαρικά, όπως μαστίχα και μαχλέπι.

Πηγή: pontosnews.gr

Φωτογραφία: Σάββας Καρίπογλου