pennygiannakopoulou
vivliopoleio

Οι φανατικοί του σπιτικού φαγητού, είναι σίγουρο ότι θα λατρέψετε αυτό το αγιορείτικο χορτοψωμο! Επιπλέον, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο στην παρασκευή του, οπότε σίγουρα θα μπει στη λίστα με τις συνταγές που σας «λύνουν τα χέρια» τη δύσκολη στιγμή.

Τολμήστε να φτιάξετε το αγιορείτικο χορτόψωμο και το σίγουρο είναι ότι το σπίτι… θα μοσχομυρίσει.

dianastore
pennygiannakopoulou

Τα υλικά:

1 κιλό αλεύρι (μισό σκληρό, μισό μαλακό)
2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
3 ποτήρια νερό (ίσως και περισσότερο, ανάλογα με το αλεύρι)
1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ (ή 8 κουταλάκια κοφτά του γλυκού)
1 κουταλάκι σόδα διαλυμένη σε νερό

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και τα στρώνουμε σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει και με φάριν απ, οπότε αφαιρούμε τα διογκωτικά (μπέικιν και σόδα).

Πηγή: monastiriaka.gr

vivliopoleio
stamataki