coavacafe
vivliopoleio
arxontikon
pennygiannakopoulou
bestseller

Λουκανικόπιτες με τραγανή σφολιάτα και θεϊκή γέμιση. Εύκολη συνταγή με λουκάνικο και τυρί που λιώνει, ιδανική για πάρτυ και καλέσματα. Η τραγανή σφολιάτα ποτίζει με τη γεύση του λουκάνικου

Υλικά Συνταγής:

leuki
dianastore

2 φύλλα σφολιάτας
4 χωριάτικα λουκάνικα (καθαρισμένα από το περίβλημα)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)
1 καρότο τριμμένο
1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
5-6 ντοματίνια ψιλοκομμένα (ή 2 κ.σ σάλτσα ντομάτας)
1 φλ. κασέρι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
Για την επάλειψη
1 μεγάλο αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση:

Για τις ατομικές λουκανικόπιτες με σφολιάτα και χωριάτικο λουκάνικο, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη ανοίγουμε λίγο τη σφολιάτα ώστε το μέγεθος της να είναι περίπου 40×30 εκατοστά.

Με κουπ πατ διαμέτρου 10 εκατ., κόβουμε 12 δίσκους στη σφολιάτα. Βουτυρώνουμε φόρμες για μάφινς, βάζουμε μέσα τους δίσκους σφολιάτας. Γεμίζουμε με τη γέμιση. Κατά τον ίδιο τρόπο ανοίγουμε και το άλλο φύλλο σφολιάτας σε πιο λεπτό φύλλο. Με κουπ πατ 8 εκατ., κόβουμε 12 δίσκους σφολιάτας.

Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό τις άκρες από τα καπάκια σφολιάτας και κλείνουμε τα λουκανικοπιτάκια. Τσιμπάμε τις άκρες της σφολιάτας περιμετρικά ώστε να φυλακίζουμε τη γέμιση. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε μικρές χαρακιές, σταυρωτά στην επιφάνεια.

Ψήνουμε για 10΄ στους 200 °C και χαμηλώνουμε στους 170 °C στον αέρα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν καλά και να γίνει τραγανή η σφολιάτα. Αφήνουμε να σταθούν για 10΄ και ξεφορμάρουμε τα λουκανικοπιτάκια. Τρώγονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τη γέμιση

Ψιλοκόβουμε το λουκάνικο σαν κιμά και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Ανακατεύουμε ζυμώνοντας τα υλικά. Ακουμπάμε από δύο κουταλιές γέμιση μέσα σε κάθε λουκανικόπιτα.

Πηγή: argiro.gr

stamataki
bestseller
vivliopoleio
coavacafe