Πανεύκολα και πεντανόστιμα μοναστηριακά τρουφάκια με σοκολάτα και σταφίδες που απογειώνουν τη γεύση.

Υλικά:

100 γρ. Φυτικό βούτυρο, 100 γρ. Ζάχαρη άχνη, 1 φακελάκι βανίλια, 300 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη, 3 κουταλιές της σούπας μπράντυ, 125 γρ. Ξανθές σταφίδες, 250 γρ. Τρούφα σοκολάτας.

Επί το έργον: 

Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει και ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε την άχνη άχνη, τη βανίλια, τη σοκολάτα και το μπράντυ. Τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο. Όταν κρυώσει κάνουμε μικρές μπαλίτσες και τις τυλίγουμε στη τρούφα σοκολάτας. Διατηρούμε τις τρούφες στο ψυγείο. Μπορείτε, βέβαια, να τυλίξετε τα τρουφάκια σας με αμύγδαλα, καρύδα, σοκολάτα, κακάο, ακόμη και χρωματιστή τρούφα σοκολάτας.

Πρόκειται για μία οικονομική, αλλά και πολύ εύκολη συνταγή για πολύ γευστικά τρουφάκια.