vivliopoleio

Χρησιμοποιήστε μεγάλο ταψί ώστε το σάμαλι να γίνει λεπτό και ροδοκόκκινο. Καλό επίσης είναι, να κόβουμε τα γλυκά ταψιού που έχουν σιρόπι, την επόμενη ημέρα, ώστε να σιροπιάζονται και να ποτίζουν σωστά.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το σάμαλι είναι:
1 κιλό σιμιγδάλι (μισό ψιλό και μισό χονδρό)
½ κιλό ζάχαρη
1 κουταλάκι τριμμένη μαστίχα
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι πορτοκάλι χυμό
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι: 4 ποτήρια νερό,  4 ποτήρια ζάχαρη

vivliopoleio

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε προσεκτικά και ανάλαφρα όλα τα υλικά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Περιχύνουμε το σιρόπι καυτό, πάνω στο ζεστό γλυκό

Πηγή: monastiriaka.gr

stamataki
vivliopoleio