Σνίτσελ χοιρινό με τραγανή κρούστα στο τηγάνι, μία αυθεντική συνταγή που γίνεται σε 10′ και είναι η εύκολη λύση αν δεν έχετε πολύ χρόνο. Η πατατοσαλάτα μου είναι η τελεία συνοδεία του.
Υλικά:
4 κομμάτια χοίρινο τρανς (150-170 γραμ. το καθένα)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλ. αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
1 φλ. ψίχουλα ψωμιού
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
πατατοσαλάτα χωριάτικη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Για να γίνει πετυχημένο το τηγανητό χοιρινό σνίτσελ, το κρέας πρέπει να είναι καλά χτυπημένο και ισόπαχο. Αν δεν το αγοράσετε έτοιμο (που σας συνιστώ να το αποφύγετε), βάλτε ένα ένα κομμάτι χοιρινό κρέας ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες ή μεμβράνες και χτυπήστε το με βαρύ αντικείμενο, μπάτη ή σφυρί, ώστε να πλατύνει και το πάχος του να γίνει περίπου κάτι λιγότερο από μισό εκατοστό. Είναι σημαντικό να είναι ισόπαχο το σνίτσελ και να μην κάνετε τρύπες.
Αλατοπιπερώνουμε το χτυπημένο κρέας και από τις δυο πλευρές. Σε 3 φαρδιά μπολ, βάζουμε χωριστά το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά και τα ψίχουλα.
Βουτάμε ένα ένα κομμάτι κρέας πρώτα στο αλεύρι να ντυθεί. Μέτα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και αφού στάξει το περιττό αυγό, βουτάμε στα ψίχουλα να ντυθεί γύρω γύρω και να καλυφθεί τελείως.
Σε μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, (να καλύπτει περίπου μέχρι τη μέση το σνίτσελ) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ροδίζουμε κάθε κομμάτι σνίτσελ για περίπου 2′ από κάθε πλευρά να ροδοκοκκινήσει και να γίνει τραγανή η κρούστα του. Βγάζουμε τα σνίτσελ σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά με την πατατοσαλάτα.
Πηγή: Argiro.gr