Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το σφουγγάτο είναι εύκολα να τα προμηθευτείτε, ενώ και η εκτέλεσή του, δε θα σας δυσκολέψει καθόλου.

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό πατάτες

½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο, κατά προτίμηση φέτα

½ φλιτζάνι γάλα

8 αυγά

αλάτι, πιπέρι και ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες για τηγανητές. Τις τηγανίζουμε σε λάδι μέτρια. Τις βγάζουμε και τις απλώνουμε σε ταψί. Ρίχνουμε το τυρί, το αλάτι. το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε ελαφρά.

Απλώνουμε πάλι ομοιόμορφα στο ταψί. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και λίγο αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί και φουρνίζουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά.

Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο του Αγιορείτη μοναχού π. Νικήτα Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές. (Πηγή: dogma.gr=