labeaute

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μία μοναδική παραδοσιακή μοναστηριακή συνταγή για ένα πολύ εύγευστο και λαχταριστό Ρεβανί.

Η συνταγή για το λαχταριστό ρεβανί είναι σχετικά εύκολη.

pennygiannakopoulou
dianastore

Υλικά:

  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο
  • ½ φλυτζάνι ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού σόδα ή μπέικιν πάουντερ
  • Για το σιρόπι : 3 φλυτζάνια ζάχαρη , 4 φλυτζάνια νερό, 1 – 2 κομματάκια ξύλο κανέλας.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη και στη συνέχεια ανακατεύουμε το μείγμα με όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο όταν πάρει χρώμα και περιχύνουμε με καυτό σιρόπι. Στο σερβίρισμα, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε παγωτό καϊμάκι.

Πηγή: dogma.gr

stamataki
vivliopoleio