Λιγκουίνι ολικής με πέστο από πράσινες ελιές και λεμόνι, μια μακαρονάδα τόσο γευστική, εύκολη αλλά και κατάλληλη για τις ημέρες της νηστείας!

Υλικά

500 γρ. λιγκουίνι ολικής άλεσης

Για το πέστο
  • 200 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 8 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 40ml ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Για το σερβίρισμα
  • Μαύρο σουσάμι
  • Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ταυτόχρονα ξεκινάμε με το πέστο, καβουρδίζοντας ελαφρά το κουκουνάρι στο τηγάνι.

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τις ελιές, τον βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι. Προσθέτουμε το πέστο στα ζεστά λιγκουίνι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα με το vegan πέστο, λίγο σουσάμι και ξύσμα λεμονιού.

Πηγή: funkycook.gr

stamataki