labeaute

Δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί σε ένα γλύκισμα που «υπόσχεται» υψηλές γαστριμαργικές συγκινήσεις, γι αυτό είναι προτιμότερο να επιλέξουμε μια υγιεινή εκδοχή του με χαμηλότερα λιπαρά και θερμίδες.

Ένα τέτοιο γλύκισμα είναι και η πουτίγκα, σε μια εκτέλεση με μπράντι που υπόσχεται να σας ξετρελάνει. Και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο κόπο, καθώς πρόκειται για μια εύκολη στην εκτέλεσή της συνταγή.
Τα υλικά:
  • 3 κουταλιές σταφίδα ξανθή
  • 2 κουταλιές μπράντι
  • 1 φάκελος άνθος αραβοσίτου λεμόνι
  • ½ φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φάκελος ζελέ λεμόνι
  • 3 κρόκους αυγού
  • ½ φλυτζάνι γάλα κρύο
  • 3 , ½ φλυτζάνια γάλα καυτό
  • 10 σαβαγιάρ σπασμένα σε μικρά κομματάκια και ανακατεμένα με 3 κουταλιές καρύδια χοντροκομμένα

Όσο για την εκτέλεση αυτής της μοναστηριακής συνταγής, σίγορα ακόμα και οι πιο αρχάριοι στην κουζίνα, δε θα δυσκολευτούν και πολύ για να την επιτυχόυν. Ξεκινάμε λοιπόν!

vivliopoleio

Μουσκεύουμε τη σταφίδα με μπράντι. Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη , το ζελέ λεμόνι , τους 3 κρόκους και το κρύο γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα. Αμέσως μετά, προσθέτουμε το καυτό γάλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα την κρέμα συνέχεια σε χαμηλή φωτιά.

Όταν η κρέμα πήξει , σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι μία φόρμα. Βάζουμε μέσα το ¼ της κρέμας. Πασπαλίζουμε το 1/3 από το μείγμα με τα σαβαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε με μία στρώση κρέμα. Αφήνουμε την πουτίγκα στο ψυγείο για αρκετές ώρες.

Καλή σας απόλαυση!

Πηγή: dogma.gr

vivliopoleio
stamataki