bestseller
arxontikon
vivliopoleio

Το γαμοπίλαφο είναι έθιμο να το σερβίρουν οι Κρητικοί στους γάμους. Φυσικά δεν περιορίζονται όνο εκεί, αφού το φτιάχνουν σε βαφτίσεις, αρραβώνες, γιορτές, για φιλοξενούμενους και γενικότερα σε μαζώξεις με φίλους και συγγενείς.

Υλικά:

leuki
dianastore

1 κιλό ζυγούρι κομμένο σε μερίδες
½ κιλό κοτόπουλο χωριάτικο
νερό
ρύζι νυχάκι
αλάτι
χυμό απο ενα λεμόνι
2 κουταλιές στακοβούτυρο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε το ζυγούρι και το κοτόπουλο, αφαιρώντας τον αφρό με μια σουρωτή κουτάλα. Μόλις πάρει το κρέας μας τη πρώτη βράση, χαμηλώνουμε στο μέτριο μέχρι να ψηθεί το κρέας. Βγάζουμε το κρέας και σουρώνουμε τον ζωμό. Μετράμε 3 ποτήρια ζωμό με ένα ποτήρι ρύζι. Το ρύζι φυσικά θα το προσθέσουμε μόλις πάρει βράση ο ζωμός και ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα για να μη μας κολλήσει.

Λίγο πριν το τέλος αλατίζουμε και προσθέτουμε το λεμόνι. Μόλις δούμε οτι το ρύζι μας είναι έτοιμο, ζεματίζουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε απο πάνω. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: bostanistas.gr