Το Γυμνάσιο Μύρινας πέρασε το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν από τις γιορτές κατασκευάζοντας καταφύγια από το κρύο για τα ζώα που δεν έχουν στέγη.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Μύρινας λειτούργησαν σαν μια φιλοζωική ομάδα, επιβεβαιώνοντας ότι το σχολείο μπορεί να εκπαιδεύσει τα παιδιά σε διάφορους ρόλους πολύτιμους για την κοινότητα, οι οποίοι δεν προβλέπονται, απαραίτητα, από τη διδακτέα ύλη.

Το περασμένο καλοκαίρι το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου – Αδέσποτες Ψυχές άρχισε μια προσπάθειαβελτίωσης των συνθηκών σίτισης και διαβίωσης των αδέσποτων γατιώντου νησιού, καθαρίζοντας, βάφοντας και επιδιορθώνοντας τις ταΐστρες που έχουν τοποθετηθεί σε επτά σημείατης Μύρινας, σε συνεργασία με τον Δήμο Λήμνου και την Κοινότητα Μύρινας.

Αυτή η προσπάθεια ολοκληρώθηκε από μαθητές του Γυμνασίου, που το Σάββατο 21/12έφτιαξαν γατόσπιτα για τα αδέσποτα ζώα από λάστιχα αυτοκινήτων, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος που έχει πραγματοποιηθεί στο σχολείο τους με τίτλο :”Στις αδέσποτες γατούλες με αγάπη”.

Αυτά τα γατόσπιτα δίνουν μια ιδέα που όλοι μπορούμε να εφαρμόσουμε στις γειτονιές μας, αρκεί να έχουμε ένα παλιό λάστιχο.
«Τα ζώα δεν είναι αδέσποτα από επιλογή τους. Είναι ζωντανά πλάσματα που οι άνθρωποι εγκαταλείπουν» σχολιάζει το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου στη σχετική ανάρτηση. «Η ζωή στον δρόμο είναι δύσκολη και επικίνδυνη και κανένα ζωντανό πλάσμα δεν θα την επέλεγε ποτέ. Αντί να διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση που εμείς δημιουργήσαμε, ας κάνουμε κάτι για να τα βοηθήσουμε. Παρακαλούμε διατηρήστε τις ταΐστρες και τους χώρους γύρω από αυτές καθαρούς. Σεβαστείτε τα ζώα και σεβαστείτε τον κόπο και τον χρόνο των εθελοντών και των παιδιών.

Μην ξεχνάτε πως όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την διαφορά!

Δείτε την ανάρτηση: