labeaute

Υλικά:

  • 200 γραμμάρια χοιρινό ψαρονέφρι σε φιλετάκια κομμένα και χτυπημένα ελαφρώς (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κάνει για εμάς)
  • 80 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 μικρό ποτήρι (σφηνάκι) κονιάκ
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 200 γραμμάρια βρασμένες ταλιατέλες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανός ψιλοκομμένος (για το πασπάλισμα)
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

vivliopoleio

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το Βιτάμ και το αφήνουμε να λιώσει και να θερμανθεί καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μπέικον. Αλατοπιπερώνουμε τα χοιρινά φιλετάκια και τα σoτάρουμε καλά. Τα σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα. Όταν η σάλτσα αρχίσει να δένει, προσθέτουμε το 1/3 της τριμμένης παρμεζάνας και συνεχίζουμε, έως ότου δέσει τελείως. Τέλος, ρίχνουμε τις βρασμένες ταλιατέλες και ανακατεύουμε, έως ότου η σάλτσα χυλώσει επάνω στα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: vitam.gr

vivliopoleio
stamataki