Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για την ανακύκλωση, με τίτλο «Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης» που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ο Γ. Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης.

Ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις προσπάθειες των παιδιών να βάλουν την ανακύκλωση στην καθημερινότητα τους, με την πολύτιμη βοήθεια και των καθηγητών τους, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά, αλλά και να συζητήσει με τους μικρούς μαθητές για την αξία της ανακύκλωσης και τη σημασία εκπαίδευσής τους σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος.

stamataki

«Είμαστε περήφανοι για εσάς που διεκδικείτε επάξια το ρόλο των Πράσινων Πρωταθλητών της χώρας» τους είπε ενώ στο πλαίσιο της δράσης μοίρασε στους μαθητές των δύο σχολείων τσάντες με δώρα από ανακυκλώσιμα υλικά.
Τον κ. Πατούλη, ο οποίος συνοδευόταν από την Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Λ. Κεφλογιάννη, υποδέχθηκαν στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου η διευθύντρια κα Μ. Βαστάκη και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης, ο διευθυντής κ. Κ. Καβρουματζής.

Στη δράση που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου, παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αμαρουσίου, Οικονομικών Σ. Σταθούλης, Τεχνικής Υπηρεσίας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική» του Γ. Πατούλη Β. Κάββαλος και Καθαριότητας Ε. Κατσιγιάννης.

70 Δημοτικά Σχολεία της Αττικής δίνουν «αξία στα σκουπίδια»

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για την ανακύκλωση, που υλοποιείται από το Δεκέμβριο του 2022 και συνεχίζεται με επιτυχία σε 70 δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Αττικής, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, αποτελεί μέρος της εκστρατείας ευαισθητοποίησης με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, με κεντρικό μήνυμα «Δώσε αξία στα σκουπίδια σου».

Οι μαθητές ανακυκλώνουν εντός των σχολικών μονάδων σε ειδικούς κάδους τρία ρεύματα υλικών: χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο. Τα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώνονται στους κάδους του κάθε σχολείου συλλέγονται και αφού ζυγιστούν, η ποσότητά τους καταγράφεται online στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.recycleatticaschools.gr, η οποία είναι προσβάσιμη σε κάθε πολίτη – επισκέπτη.