vivliopoleio
pennygiannakopoulou
Μοναδική καλοκαιρινή συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη!
Συστατικά:
3 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
2 κουταλάκια πάπρικα
1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
½ κουταλάκι πιπέρι
¼ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Για τη σαλάτα
500 γρ. μακαρόνια βίδες
1 ½ φλ. σέλινο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
2 φλ. ντοματίνια
100 γρ. φέτα
Για το ντρέσινγκ
100 γρ. φέτα
½ φλ. μαγιονέζα
½ φλ. γιαούρτι
4 κλωναράκια δυόσμο
¼ φλ. μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι πάπρικα
1 κουτάλι ελαιόλαδο
Μια πρέζα νιφάδες τσίλι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:

Κόψτε τα φιλέτα στη μέση για να γίνουν λεπτά. Τα βάζετε σε σακούλι και τα κτυπάτε με έναν μπάτη ή ένα πλάστη μέχρι τα κομμάτια να έχουν ομοιόμορφο πάχος ενός εκατοστού. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα αλάτι, σκόρδο σκόνη, πάπρικα, μουστάρδα, πιπέρι και πιπέρι καγιέν. Πασπαλίζετε τα φιλέτα κοτόπουλου και στις δυο πλευρές. Ζεσταίνετε μια κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι-σχάρα.Ψήνετε το κοτόπουλο 3-4 λεπτά στην κάθε πλευρά μέχρι να είναι ψημένο αλλά όχι στεγνό. Το αφήνετε να σταθεί σκεπασμένο σε ένα σκεύος μέχρι έρθει σε θερμοκρασία που μπορείτε να κόψετε. Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο νερό μέχρι να είναι al dente. Τα ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέστε το σέλινο, την πιπεριά, το κρεμμυδάκι και τα ντοματίνια. Φτιάξτε το ντρέσιγκ βάζοντας τα υλικά σε ένα μικρό μπλεντεράκι και αλέθετε μέχρι να γίνουν σαν ρευστή μαγιονέζα. Κόβετε το κοτόπουλο σε λωρίδες. Αν έχει κατεβάσει υγρά τα προσθέτετε, στο μπολ με τα μακαρόνια μαζί με το κοτόπουλο. Προσθέστε το ντρέσινγκ και ανακατεύετε πολύ καλά. Δοκιμάστε τη σαλάτα και αλατοπιπερώστε. Πασπαλίστε με τη φέτα. Η σαλάτα μπορεί να σταθεί έως και 1 ώρα πριν τη σερβίρετε.

dianastore
pennygiannakopoulou

Πηγή: xrysessyntages.com

stamataki
vivliopoleio