labeaute

Μια υπέροχη σαλάτα πλούσια σε γεύσεις και υλικά. Σε αυτή τη συνταγή, ο Τάσος Αντωνίου φτιάχνει τη σαλάτα του Καίσαρα με ελαφρύ ντρέσινγκ γιαούρτι.

Υλικά

  • 4 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 φέτες μπέικον
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ κομμένες σε καρεδάκια
  • 1 μαρούλι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια καθαρισμένο
  • 1 γαλλική σαλάτα καθαρισμένη
  • 80 γρ. παρμεζάνα

Για το ντρέσινγκ:

  • 1/2 φλιτζ. γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • 4-8 κ.σ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτο κοτόπουλο. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Στη συνέχεια αναμειγνύουμε τα καρεδάκια ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
  • Σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα αραδιάζουμε τις φέτες μπέικον.
  • Ψήνουμε όλα τα υλικά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200oC. Το κοτόπουλο θέλει περίπου 40 λεπτά ψήσιμο, ενώ τα κρουτόν και το μπέικον περίπου 10 λεπτά. Κατόπιν, τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και κόβουμε σε λωρίδες το κοτόπουλο.

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας τα καλά με πιρούνι.

  • Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε το ψημένο κοτόπουλο, το μπέικον, τα κρουτόν και τα λαχανικά. Προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: mamapeinao.gr

vivliopoleio
stamataki
vivliopoleio