pennygiannakopoulou
vivliopoleio

Μια συνταγή που θα σας προσφέρει την πιο γλυκιά απόλαυση! Ζάχερτορτε (Sachertorte), το περίφημο κέικ σοκολάτας με μαρμελάδα βερίκοκο! Πρόκειται για μια από τις πιο διάσημες βιεννέζικες σπεσιαλιτέ. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το υπέροχο γλύκισμα και δε θα χάσετε!

Υλικά συνταγής  

Για το κέικ

dianastore
pennygiannakopoulou
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 160 γρ. βούτυρο
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 160 γρ. αλεύρι
  • 175 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν-μαρί
  • 1 πρέζα αλάτι (5 γρ.)
  • 250 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

Για το γλάσο

  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν-μαρί
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. νερό

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα απ’ όλα φτιάχνουμε το κέικ.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους. Στη συνέχεια, βγάζουμε το μείγμα από το μίξερ και ρίχνουμε τη σοκολάτα και το αλεύρι. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με το αλάτι και τα ρίχνουμε στο μείγμα σοκολάτας.

Ανακατεύουμε απαλά και τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί 25 εκ. (βουτυρωμένο και αλευρωμένο). Έπειτα, ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και χωρίζουμε το κέικ οριζόντια σε δύο ίσα κομμάτια. Στο ένα μέρος από το κέικ απλώνουμε τη μισή μαρμελάδα και σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά με την υπόλοιπη μαρμελάδα. Κατόπιν, ετοιμάζουμε το γλάσο.

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη καλά για 3 λεπτά περίπου και το ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε αμέσως πάνω από το κέικ. Τέλος, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε σε κλειστό σκεύος για 15 ημέρες περίπου. Το κέικ μας είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: supersyntages.gr

stamataki
vivliopoleio