labeaute

Αν ψάχνεις ένα εύκολο, χορταστικό φαγητό για μεσημεριανό ή βραδινό τα ριγκατόνι ολικής άλεσης φούρνου με κοτόπουλο, τυριά και λιαστή ντομάτα να θυμάσαι πως είναι ένα φαγητό που δεν «χάνει» ποτέ, σε κανένα τραπέζι!

ΥΛΙΚΑ:

dianastore
pennygiannakopoulou
  • 500 γρ. Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO
  • 800 γρ. ψητό φιλέτο στήθους κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκιές
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 100ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. σχινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε 35g αλάτι και βράζουμε τα Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO για 11-13 λεπτά. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το κοτόπουλο, το σχινόπρασο, τη μισή παρμεζά και τη μοτσαρέλα.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και προσθέτουμε πιπέρι. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 175ο C στις αντιστάσεις για 30’ περίπου. Σερβίρουμε τα ριγκατόνι ζεστά με ψιλοκομμένο σχινόπρασο.

Πηγή: misko.gr

stamataki
vivliopoleio