vivliopoleio
bestseller
arxontikon

Το ζαχαρούχο γάλα των παιδικών μας χρόνων! Η γεύση του είναι κατευθείαν ταξίδι στα παιδικά μας χρόνια.

Πως φτιάχνεται όμως το ζαχαρούχο γάλα; Χρειαζόμαστε φρέσκο αγελαδινό γάλα και ζάχαρη. Για κάθε φλιτζάνι φρέσκο γάλα, χρειαζόμαστε 1/4 φλ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, όποτε υπολογίζουμε πόση ποσότητα θέλουμε να φτιάξουμε ανάλογα τις ανάγκες μας.

leuki
dianastore

Βάζουμε σε κατσαρόλα, μικρή με αντικολλητική βάση, το φρέσκο γάλα με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα μέχρι να αρχίσει να βράζει και να πυκνώνει. Το χρώμα που θα πάρει από το καραμέλωμα της ζάχαρης θα είναι αχνό κίτρινο και η σύσταση του θα γίνει ακριβώς όπως του ζαχαρούχου γάλακτος.

Αφού φτάσει στην πυκνότητα που θέλουμε, το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Να θυμάστε ότιι όσο θα κρυώνει θα πυκνώσει περισσότερο σύστασή του.

Το βάζουμε σε ένα γυάλινο καθαρό σκεύος που κλείνει ερμητικά. Συντηρείται στο ψυγείο για πολλές εβδομάδες.

Πηγή: Argiro.gr