labeaute

Το γιουβέτσι ή γκιουβέτσι είναι φαγητό της Οθωμανικής κουζίνας. Παραδοσιακά το γιουβέτσι ψήνεται σε πήλινο σκεύος τουρκικής προέλευσης, το οποίο είναι γνωστό με το ίδιο όνομα, ή στη γάστρα στο φούρνο. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για ακαμάχητο πολίτικο γιουβέτσι, διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο έχετε δοκιμάσει, που σίγουρα θα πλυμμηρίσει το σπίτι σας με αρώματα.

Τα υλικά:

leuki
dianastore

600 γρ. μανιτάρια κομμένα στα 4
200 γρ. κριθαράκι
50 γρ. ρύζι μαύρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πάστα ντομάτας
ψιλοκομμένο βασιλικό
½ κουταλάκι μυρωδικά ξερά (μαντζουράνα, θυμάρι, δυόσμο)
100 γρ. τριμμένη μυζήθρα
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά, ρίχνουμε και το κριθαράκι μαζί με το ρύζι, στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και όλα τα μυρωδικά. Προσθέτουμε νερό ζεστό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό και βράζουμε για 15’. Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

Πηγή: politika-fagita-alindakanaki.blogspot.gr/pontosnews.gr

stamataki
bestseller
coavacafe
vivliopoleio