Υλικά:

500 γρ. φύλλα κρούστας
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
750 γρ. γάλα
1 ποτήρι σιμιγδάλι
6 αυγά
750 γρ. τυρί φέτα
1 κιλό πιπεριές
5-6 ντομάτες
Αλάτι, πιπέρι
200 γρ. φρέσκο βούτυρο (για το άλειμμα των φύλλων)
1 ποτήρι γάλα

stamataki

Συμιγδάλι και ελαιόλαδο τα ανακατεύουμε συνεχώς στην κατσαρόλα έως ότου να πήξει το μείγμα. Προσοχή, θέλει συνεχές ανακάτεμα για να μην κολλήσει.

Προσθέτουμε τα αυγά, αφού τα έχουμε χτυπήσει καλά και προσθέτουμε στο μείγμα που ήδη έχουμε, το τυρί και το πιπέρι.

Κόβουμε τις πιπερίες σε μικρά κομματάκια, αφού πρώτα βγάλουμε τους σπόρους και τις έχουμε τηγανίσει λίγο, ίσα ίσα να κοκκινίσουν.

Στρώνουμε τα μισά από τα φύλλα, προσοχή, τα μισά και ρίχνουμε επάνω το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει, το τυρί και από επάνω τις ντομάτες κομμένες σε φέτες και τις πιπεργιές.

Καλύπτουμε το τελευταίο φύλλο, αφού έχουμε ρίξει σε αυτό λίγο γάλα και ψήνουμε σε 200 βαθμούς.

Πηγή Υλικών: https://www.monastiriaka.gr/