stamataki

Υλικά

  • 300 γρ πέννες
  • 150 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 300 ml Κρέμα γάλακτος
  • 10 φέτες προσούτο
  • 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 20 τμχ τοματίνια
  • 1 κ.τ.σ μέλι
  • Θυμάρι φρέσκο
  • Κουκουνάρι
  • 1/2 σκ. σκόρδο
  • Ρόκα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι μας λέει η συσκευασία.

Για τα καραμελωμένα τοματίνια

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με τα ντοματίνια και το σκόρδο και σε δυνατή φωτιά τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε το μέλι και το θυμάρι και τα αλοτοπιπερώνουμε τα αφήνουμε στην φωτιά για ένα λεπτό και τα βάζουμε στην άκρη.

Για την Κρέμα Παρμεζάνας

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και την βράζουμε χωρίς να κοχλάσει. Ρίχνουμε μέσα στην ζεστή κρέμα γάλακτος την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Μετά ενώνουμε τα ζυμαρικά με την κρέμα παρμεζάνας και τα ντοματίνια. Από πάνω βάζουμε την ροκά και μετά το προσούτο. Τελειώνουμε το πιάτο με τα καραμελωμένα ντοματίνια γύρω-γύρω στο πιάτο, κουκουνάρι στην κορυφή και χοντρoαλεσμένο πιπέρι.

Πηγή: petros-syrigos.com

stamataki