Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για την αγαπημένη σου Πάβλοβα.

Υλικά

Για τη μαρέγκα

  • 120 γρ ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου (4 αυγά)
  • ½ κ.τ.γ (2γρ) κρέμα ταρτάρ ή 5 σταγόνες λεμόνι
  • 200 γρ λεπτή λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • ½ κ.τ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.τ.γ λευκό ξύδι
  • 15 γρ κόρν φλάουρ

Για το topping

  • 240 γρ κρύα κρέμα γάλακτος 35%
  • 15 γρ ζάχαρη άχνη
  • ½ κ.τ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • Φρέσκα φρούτα (σμέουρα, βατόμουρα, φράουλες)
  • Φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130 βαθμούς στον αέρα και βάζουμε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου.

Σε ένα ταψί στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας .

Σχεδιάζουμε ένα κύκλο στο χαρτί 20 εκατοστά και γυρίζουμε ανάποδα την λαδόκολλα, ψεκάζουμε από κάτω με κάτι λιπαρό ώστε να κολλήσει.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια με την κρέμα ταρτάρ σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα μέχρι να κάνει κάτι σαν αφρούς, στη συνέχεια δυναμώνουμε την ένταση στο μέγιστο και προσθέτουμε μία-μία κουταλιά τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να κάνει σφιχτές γυαλιστερές κορυφές.

Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύδι, το κόρν φλάουρ και με μια λαστιχένια σπάτουλα διπλώνουμε απαλά προς τα μέσα να ενσωματωθούν.

Απλώνουμε την μαρέγκα στο ταψί μέσα στον κύκλο που σχεδιάσαμε και αφήνουμε κορυφές προς τα πάνω.

Ψήνουμε για 60 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει το εξωτερικό και να έχει ένα απαλό κρεμ χρώμα.

Σβήνουμε τον φούρνο ,ανοίγουμε την πόρτα και αφήνουμε να κρυώσει εκεί.

Για την επικάλυψη:

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγύ.

Για το στήσιμο:

Βάζουμε σαντιγύ πάνω στην κρύα ψημένη μαρέγκα και γαρνίρουμε με φρούτα και φύλλα δυόσμου.

Πηγή: petros-syrigos.com

stamataki