vivliopoleio
arxontikon
pennygiannakopoulou
coavacafe
bestseller

Υλικά

Για τη ζύμη: 3 φλιτζάνια κίτρινο αλεύρι για πίτες, 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό, 1 κ.σ. αλάτι & 1 κ.σ. ζάχαρη, 2 κ.σ. ξύδι, 1/2 κ.γ. ξερή μαγιά

dianastore
leuki

Για τη γέμιση: 1/2 κιλό χόρτα της επιλογής μας (σπανάκι, ζωχούς, ραδίκια, βλήτα κλπ), 2 φρέσκα κρεμμύδια, 1 ξερό κρεμμύδι & 1/2 σκελίδα σκόρδο, 1 ντομάτα, 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο, 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου, 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας, 3 φλιτζάνια τριμμένο ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ, 1 κ.γ. χυμό λεμονιού, 1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί, 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1 κ.γ. ρίγανη & 1 κ.γ. τριμμένο κύμινο, 1 κ.γ. τριμμένο ξερό κόλιανδρο, Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση 

Ζύμη: Προσθέτουμε στο μίξερ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για περίπου 2-3 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη, πλάθουμε σε μπαλίτσες, σκεπάζουμε με μία ελαφρά βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε το λιγότερο 1 ώρα να φουσκώσει.

Γέμιση: Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα χόρτα. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ντομάτα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις το κρεμμύδι μαλακώσει, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν τα χόρτα και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τριμμένο ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ και ανακατεύουμε καλά.

Ατομικές χορτόπιτες: Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Στη μία άκρη απλώνουμε κατά μήκος 3-4 κ.σ. από τη γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες, τυλίγουμε σε ρολό και στη συνέχεια τυλίγουμε κυκλικά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει όλο το ζυμάρι. Τοποθετούμε σε ένα ταψί & ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 25-30 λεπτά.

Πηγή: dogma.gr

bestseller
vivliopoleio
stamataki
coavacafe