arxontikon
coavacafe
pennygiannakopoulou
vivliopoleio
bestseller

Μια εύκολη και γρήγορη πολίτικη μπουγάτσα, χωρίς κρέμα, ιδανική επιλογή για πρωινό, την οποία σίγουρα θα αγαπήσετε!

Τα υλικά:

leuki
dianastore

1 πακέτο φύλλα κρούστας (περίπου 11-12 φύλλα)
150 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
ζάχαρη λευκή κρυσταλλική για το πασπάλισμα ή ακόμα και ζάχαρη καρύδας
κανέλλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°-170°C. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αλουμινένιο ταψάκι μιας χρήσης ή ταψάκι πίτσας.

Βουτυρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας και τα βάζουμε στο ταψί το ένα πάνω στο άλλο, ελαφρώς τσαλακωμένα, ώστε να χωρούν ολόκληρα και να μην περισσεύουν οι άκρες τους. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο έως ότου ροδίσει καλά η επιφάνεια της μπουγάτσας (περίπου 40΄). Την σερβίρουμε ζεστή, πασπαλίζοντας με αρκετή ζάχαρη και κανέλλα.

Πηγή: gastronomos.gr / Στέλιος Παρλιάρος

bestseller
coavacafe
stamataki
vivliopoleio