bestseller
vivliopoleio
pennygiannakopoulou
arxontikon

Μία συνταγή για το πιο αφράτο μιλφέιγ που υπάρχει! Ποιος είπε ότι τα νηστίσιμα γλυκά δεν είναι νόστιμα;

Συστατικά:

dianastore

280 γρ. ζάχαρη
110 γρ. αλεύρι
650 γρ. νερό
2 βανιλίνες
1 κ.σ. βιτάμ
400 ml φυτική κρέμα γάλακτος
3 πακέτα σφολιατίνια
άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε 1 κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το νερό μέχρι να βράσει το μείγμα. Προσθέτουμε τις 2 βανιλίνες και το βιτάμ και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη φυτική κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Βγάζουμε τη μεμβράνη από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα ταψί 20×25 εκ. βάζουμε τα σφολιατίνια και ρίχνουμε από πάνω τους τη μισή κρέμα. Πάνω από την κρέμα θρυμματίζουμε λίγα σφολιατίνια και ρίχνουμε από πάνω τους την άλλη μισή κρέμα. Πάνω από την τελευταία στρώση κρέμα θρυμματίζουμε τα υπόλοιπα σφολιατίνια. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 4 ώρες. Τέλος, πασπαλίζουμε το γλυκό με λίγη ζάχαρη άχνη.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

bestseller
stamataki
vivliopoleio