pennygiannakopoulou
vivliopoleio
bestseller
coavacafe
arxontikon

Απολαυστικό γλυκό για όλη την περίοδο της Σαρακοστής και όχι μόνο, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά:

dianastore
leuki

225 γραμμ. ζάχαρη
250 γραμμ. νερό
125 γραμμ. κουβερτούρα σε κομμάτια
200 γραμμ. τριμμένη φρυγανιά
25 γραμμ. κακάο σκόνη
125 γραμμ. καρύδια
1 κουτ. γλ. κανέλα
1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
325 γραμμ. κουβερτούρα
1 κουτ. σ. λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα για 3 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τα 125 γραμμ. κουβερτούρα μέχρι να λιώσει. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει και ρίχνω μέσα τη φρυγανιά, το γαρύφαλλο, το κακάο, την κανέλα και τα καρύδια και ανακατεύω να γίνει ένα πηχτό μείγμα που θα πλάθεται.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα και τυλίγω το μείγμα σαν σαλάμι. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 1-1.5 ώρα και έπειτα το κόβω σε φέτες. Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ρίχνω και το κουταλάκι λάδι μέσα και έπειτα βουτάω τα κομμάτια μέσα στη σοκολάτα. Τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν και έπειτα από 1-2 ώρες είναι έτοιμα.

coavacafe
bestseller
vivliopoleio
stamataki