Με αφορμή τα μεγαλεπήβολα σχέδια της πόλης μας για τα Χριστούγεννα και τις εκδηλώσεις που πρόκειται να συμβούν, είμαστε εδώ και αρκετό καιρό σε επαφή με τους εμπλεκόμενους φορείς και όχι μόνο.

Πολλοί πολίτες, ειδικά της Αρτέμιδας, όπου πρόκειται να συμβούν και πρωτοποριακές δράσεις, συζητάμε καθημερινά για το θέμα αυτό και είναι λογικό. Όταν αγαπάς την πόλη που ζεις και θέλεις τα καλύτερα για αυτήν, παλεύεις.

stamataki
vivliopoleio

Μέσα από αυτές τις συζητήσεις, προέκυψε ένα ζήτημα που για εμένα αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα επιτυχίας ή μη.

Στηρίζουμε την Πόλη μας

Για να στηθεί και να στηριχτεί μια μεγάλη διοργάνωση σε μια πόλη, θα πρέπει πρώτα από όλα να συμμετέχουν και να συνεργάζονται οι επαγγελματίες της ίδιας της πόλης. Δεν είναι δυνατόν να δίνονται όλες οι εργασίες σε ανθρώπους εκτός περιοχής και ειδικά σε θέματα που υπάρχουν οι ειδικοί ανάμεσα μας.

Στολισμός, φωτισμός, μουσική, πυροτεχνήματα, διάφορα event, ξυλοπόδαροι, face painting, δρώμενα, εργαστήρια, διαφημιστικά φυλλάδια ακόμα και η επικοινωνιακή του δράση…

Όλα αυτά θα πρέπει να καλυφθούν πρώτα από τοπικές επιχειρήσεις και ΑΝ κάπου δεν υπάρχει ο ανάλογος επαγγελματίας στην πόλη μας, τότε ψάχνουμε και πιο έξω.

Επίσης, ψάχνουμε, ρωτάμε, μαθαίνουμε… Σαφώς κανείς δεν τα ξέρει όλα, ξέρει όμως ο καθένας τον τομέα του. Οπότε ρωτάμε τον επαγγελματία του κάθε είδους, πριν αποφασίσουμε ή πριν προβούμε σε κάποια ενέργεια.

Τα γράφω αυτά τώρα, που νομίζω ότι έχουμε ακόμα καιρό να το οργανώσουμε σωστά.

Όλοι μαζί

Θα πρέπει όλοι μαζί να αγκαλιάσουμε αυτή την προσπάθεια και να δουλέψουμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι για να πετύχει και με σκοπό να γίνει μόνο η αρχή… και να αποτελέσει θεσμό για την Αρτέμιδα.

Όπως γράφω και στον τίτλο… Για να στηρίξεις τον τόπο σου, πρέπει να σε στηρίζει κι εκείνος, για να πετύχει θέλει ενότητα !

Πάμε όλοι μαζί για να κάνουμε την απόλυτη επιτυχία των Χριστουγέννων και όχι μόνο !

Άρθρο από την αρχισυντάκτη του Artemida News, Μαριλένα Κωττάκη