bestseller
vivliopoleio

Μυρωδάτα γεμιστά χωρίς κιμά. Ένα καλοκαιρινό και αγαπημένο λαδερό φαγητό, μαγειρεμένο με τον παραδοσιακό αγιορείτικο τρόπο.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τα αγιορείτικα γεμιστά είναι:

leuki
dianastore

8 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
3 μεγάλες και ώριμες ντομάτες
3 πιπεριές
4 κρεμμύδια τριμμένα
2 κολοκυθάκια τριμμένα
1 μελιτζάνα καθαρισμένη από τη φλούδα και ψιλοκομμένη
1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Αδειάζουμε προσεκτικά τις ντομάτες και τις πιπεριές. Ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι και τις γυρνάμε ανάποδα για να στραγγίσουν. Το εσωτερικό από τις ντομάτες το περνάμε στον τρίφτη. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, την μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, μισό φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό, τον άνηθο και το ρύζι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μία μόνο βράση, για να μαλακώσει λίγο το ρύζι.

Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μέχρι την μέση και τις αραδιάζουμε σε ταψί. Ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι και ένα φλιτζάνι νερό. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια των γεμιστών με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε στον φούρνο ώσπου να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Πηγή: mounathos – eshop.com