labeaute

Αφράτα, γεμιστά μπιφτέκια κοτόπουλου που συνδυάζονται το ίδιο ευχάριστα με σαλάτα, αλλά και πατάτες τηγανητές ή φούρνου. Από εκείνα τα πιάτα  που ενώνουν με έναν μοναδικό τρόπο την οικογένεια στο κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά:

vivliopoleio
  • 600 γραμμάρια κιμά από κοτόπουλο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 μέτρια ντομάτα ξεσποριασμένη
  • ½ φλιτζάνι φρυγανιά
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη ρίγανη
  • 200 γραμμάρια φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Πιέζουμε με τα χέρια μας τη ξεσποριασμένη ντομάτα ώστε να βγάλει όλα τα υγρά και τρίβουμε την ψίχα της στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά κοτόπουλου, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, τον μαϊντανό, τη φρυγανιά,  την τριμμένη ψίχα ντομάτας, το αυγό, την πάπρικα, αλατοπίπερο, τη ρίγανη και 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ζυμώνουμε ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Κάνουμε το περιεχόμενο του μπολ μία μπάλα και τη βάζουμε για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλάθουμε  με λαδωμένα χέρια ένα κομμάτι από το μείγμα του κιμά από το μπολ και του δίνουμε σχήμα μπάλας. Κάνουμε με το δάχτυλό μας μια τρύπα (λίγο πλατιά) στο κέντρο του και μπήγουμε ένα μπαστουνάκι φέτα (ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας). Το πιέζουμε να κλείσει και του δίνουμε το σχήμα του μπιφτεκιού. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το μείγμα του κιμά.

Λαδώνουμε εξωτερικά τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, το υπόλοιπο λάδι, λίγο αλατοπίπερο και ψήνουμε στον φούρνο για 40-50 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μπιφτέκια. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζουμε 2-3 φορές. Τα σερβίρουμε ζεστά  με πατάτες, πουρέ η ρύζι.

Πηγή: arttable.gr

vivliopoleio
stamataki