labeaute

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 1 κούπα κρασί
  • 2 κ.σ. πολτό ντομάτας
  • 1 λεμόνι τον χυμό
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • 1 κούπα χονδροκομμένα καρύδια

Εκτέλεση:

vivliopoleio

Τσιγαρίζουμε το μοσχάρι με λίγο λάδι μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Το σβήνουμε με κρασί αφού μαλακώσει λίγο και, στη συνέχεια, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και προσθέτουμε το σκόρδο, τον πολτό τομάτας, το χυμό λεμονιού και το ξυλάκι κανέλλας.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει έως ότου το κρέας μαγειρευτεί και, πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα καρύδια και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία τελευταία βράση. (Προσοχή: Ρίχνουμε πάντα τα καρύδια στο τέλος γιατί μαυρίζουν.)

Σερβίρουμε με ρύζι ή μακαρόνια.

Πηγή: cookpad.com

vivliopoleio
stamataki