labeaute

Εκπληκτικό, λαχταριστό, μοναστηριακό παγωτό, που μυρίζει καλοκαίρι και «φωνάζει μαμά» και που σίγουρα δε θα προλάβει να λιώσει… αφού θα το εξαφανίσεις εν ριπή οφθαλμού!

Τα υλικά:

dianastore
leuki

1 κιλό γάλα αμυγδάλου, σόγιας ή ρυζιού
100 γρ. ζάχαρη
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού σαλέπι
Σοκολάτα κουβερτούρα
Αμυγδαλόψιχα

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το σαλέπι και τα ρίχνουμε στο γάλα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν. Αφού βράσει καλά και κρυώσει, χτυπάμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν περάσουν περίπου 20 λεπτά, το πασπαλίζουμε με κουβερτούρα και αμυγδαλόψιχα.

Πηγη: monastiriaka.gr

vivliopoleio
bestseller
coavacafe
stamataki