Από νωρίτερα σήμερα το πρωί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στέλνει μηνύματα στους πολίτες, με διάφορα ενημερωτικά κείμενα, όπως αυτό στην φωτογραφία,  με σκοπό την εξοικείωση και την ενημέρωση όλων μας για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει σωστά η υπηρεσία.

Θα πρέπει να ενημερωθούμε όλοι μας για το τι είναι το 112 και να ενημερώσουμε παιδιά και ηλικιωμένους που χρησιμοποιούν κινητά και άλλες συσκευές αλλά τυχόν δεν είναι τόσο ενήμεροι, καθώς όταν θα υπάρξει μήνυμα για κάτι πολύ σοβαρό και έκτακτο ΔΕΝ θα πρέπει να το αγνοήσουν, όπως πολλοί συμπολίτες μας έχουν αναφέρει μέχρι τώρα.

Διαβάστε εδώ τι ακριβώς είναι το 112 https://artemidanews.gr/dokimi-112-ayrio-ti/ αλλά και άλλα σχετικά άρθρα μας για το θέμα https://artemidanews.gr/simera-leitoyrgia-tis-endiamesis-lysis/ και https://artemidanews.gr/to-112-tha-apantaei-tis/ .

Ο ενημερωμένος πολίτης είναι πάντα πιο ψύχραιμος και συνεργάσιμος.

Διευκρίνιση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας :

«Αναφορικά με ερωτήσεις πολιτών που βρίσκονταν σήμερα σε περιοχές με δείκτη επικινδυνότητας 5, για την επαναληψιμότητα των προειδοποιητικών  μηνυμάτων που έλαβαν πρέπει να διευκρινίσουμε τα εξής :  Ανάλογα με τις μετακινήσεις του κάθε πολίτη το τελευταίο 24ωρο, πριν την αποστολή του προειδοποιητικού SMS, και τον αριθμό των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έχουν εντοπίσει το σήμα του, προκύπτει και ο αριθμός των μηνυμάτων που θα πάρει από το σύστημα. Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης είχε κινηθεί από χθες ως σήμερα, έστω οριακά σε τρεις διαφορετικές περιφερειακές ενότητες (περιοχές) και έχει εντοπισθεί το σήμα του κινητού του από τρεις διαφορετικές κεραίες, τότε αναμένεται να λάβει τρία μηνύματα.»