labeaute

Η εύκολη μακαρονόπιτα στο τηγάνι μοιάζει αρκετά στην ιταλική συνταγή για φριτάτα με σπαγγέτι, αλλά μόνο στην τεχνική, δεν τηγανίζεται αλλά σιγοψήνεται και έτσι μοιάζει σαν πίτα.

Υλικά

250g σπαγγέτι
6 αυγά
150g τριμμένη γραβιέρα
300g φέτα σκληρή
200ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

pennygiannakopoulou
dianastore

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 3 λίτρα νερό, προσθέτουμε 15g αλάτι και σπαγγέτι, τα οποία βράζουμε για 8 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τους προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Αλείφουμε με το βούτυρο ένα ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι, περίπου 28-30 εκ. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τα σπαγγέτι, τη γραβιέρα και τη φέτα θρυμματισμένη. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σπαγγέτι, τη γραβιέρα, τη φέτα και περιχύνουμε με το μείγμα αυγών.

Ψήνουμε τη μακαρονόπιτα, σκεπασμένη, σε χαμηλή φωτιά για 10-12’ ή στον φούρνο χωρίς καπάκι για 20-25’ στους 175ο C.

Πηγή: funkycook.gr

stamataki
vivliopoleio