vivliopoleio

Μια συνταγή για νόστιμα “τυρένια” ζυμαρικά με ελληνικό άρωμα και με πολύ λίγη προσπάθεια. Μακαρόνια σπαγγέτι με κρεμώδη σάλτσα ψητής φέτας, τσίλι και ντοματίνια.

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή που πραγματικά έχει “σπάσει” όλα τα κοντέρ δημοφιλίας και έκανε τη φέτα μας ανάρπαστη σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη και στις ΗΠΑ και δε θα χάσετε.

vivliopoleio

Υλικά συνταγής

  • 450 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι (ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας)
  • 200 γρ. φέτα
  • Μισό φλ. ελαιόλαδο
  • Μισή κόκκινη πιπεριά τσίλι
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 4 σκ. σκόρδο (προαιρετικά)
  • Λίγο πιπέρι μαύρο
  • Αλάτι
  • 5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού ή κουταλάκι τριμμένο βασιλικό

Εκτέλεση:

Αρχικά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο κάτω μέρος ενός ταψιού ή πυρίμαχου σκεύους. Τοποθετούμε ολόκληρο το κομμάτι της φέτας, μέσα στο ταψί. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το τσίλι και το προσθέτουμε πάνω στη φέτα. Ρίχνουμε κι άλλο ελαιόλαδο στην κορυφή.

Τοποθετούμε τα ντοματίνια μας γύρω γύρω στις πλευρές της φέτας, τα βουτάμε κι αυτά στο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά, στη μεσαία σχάρα. Κατόπιν, βάζουμε τον φούρνο στους 225 βαθμούς Κελσίου, μετακινούμε το ταψί στην επάνω σχάρα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Παράλληλα, βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες μαγειρέματος. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα φέτας, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο. Σπάμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με τις ντομάτες. Τέλος, ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και προσθέτουμε λίγα φύλλα βασιλικού ή τριμμένο βασιλικό από πάνω. Η μακαρονάδα με σάλτσα ψητής φέτας, τσίλι και ντοματίνια είναι έτοιμη.

Πηγή: supersyntages.gr

vivliopoleio
stamataki